Verbonden onder één naam: Sociaal Werk Meierijstad van start in 2025

Nieuwe naam, vertrouwde zorg

Per 1 januari 2025 wordt het sociaal werk in de gemeente Meierijstad uitgevoerd onder een nieuwe noemer: Sociaal Werk Meierijstad. De afgelopen jaren werd er al nauw samengewerkt door de verschillende welzijnsorganisaties die in Meierijstad actief zijn: Welzijn De Meierij, ONS welzijn, Farent, Lumens en MEE. Nu wordt een volgende stap gezet. De dienstverlening verandert niet, maar door één naam te gebruiken, wordt de ondersteuning voor inwoners beter zichtbaar en herkenbaar.

Fusie van Welzijn De Meierij en ONS welzijn Meierijstad

Twee van de sociaalwerkorganisaties, Welzijn De Meierij en ONS welzijn (Meierijstad), fuseren ook per 1 januari. Door hun intensieve samenwerking en grotendeels overlappende diensten, is het een logische stap om de krachten te bundelen en te fuseren tot één organisatie: Sociaal Werk Meierijstad. De 80 sociaal werkers en 800 vrijwilligers zorgen samen met collega’s van Farent, Lumens en MEE voor een breed ondersteuningsaanbod voor inwoners die hulp of ondersteuning kunnen gebruiken. Denk aan kwetsbare jongeren of ouderen, mantelzorgers, mensen die vrijwilligerswerk willen doen of inwoners die initiatief willen nemen om iets voor hun buurt te organiseren.

Nieuw gezicht aan het roer

De nieuwe organisatie staat onder leiding van Ralph Koenis. Hij is op dit moment al directeur van ONS welzijn en sinds 1 juli ook van Welzijn De Meierij. Bij Welzijn De Meierij nam hij het stokje over van Trix Cloosterman, die in juni afscheid nam.

Versterken van verbinding en samenwerking

Het nieuwe Sociaal Werk Meierijstad staat voor verbinding. Door krachten te bundelen en samen te werken met inwoners, vrijwilligers en netwerkpartners, streeft de organisatie ernaar om voor iedereen in Meierijstad een veilige, betrokken en ondersteunende omgeving te creëren. Het nieuwe logo van de organisatie, dat is ontworpen met synergie en samenwerking in gedachten, weerspiegelt deze visie. Het plus-teken in het logo staat symbool voor de toegevoegde waarde die Sociaal Werk Meierijstad biedt.

De nieuwe organisatie wil een verschil te maken voor alle inwoners van Meierijstad, of het nu gaat om jongeren, ouderen, gezinnen of kwetsbare individuen. Sociaal Werk Meierijstad is er voor iedere inwoner van gemeente Meierijstad die behoefte heeft aan ondersteuning of hulp bij welzijn, participatie, of ontwikkeling. ONS welzijn gewoon blijft bestaan als welzijnsorganisatie voor de gemeenten Oss, Bernheze, Boekel en Maashorst; Ralph Koenis blijft naast de directievoering voor Sociaal Werk Meierijstad ook directeur bij ONS welzijn.